Ο θυμός είναι ένα καθόλα αποδεκτό συναίσθημα που όταν εκφράζεται ξεκάθαρα μπορεί να οδηγήσει μόνο σε ουσιαστικότερη επικοινωνία. Στον δυτικό κόσμο ωστόσο πολύ συχνά ο θυμός σαν συναίσθημα ενοχοποιείται και για αυτόν τον λόγο ως ενήλικες επιχειρούμε πολύ συχνά να τον κρύψουμε ή ακόμα και να αρνηθούμε ότι τον αισθανόμαστε.

Μάθετε περισσότερα

 

 

Η διαταραχή άγχους ασθένειας ανήκει στις διαταραχές σωματικών συμπτωμάτων σύμφωνα με το Διαγνωστικό Εγχειρίδιο DSM-Vκαι χαρακτηρίζεται από την μεγιστοποίηση συνηθισμένων σωματικών ενοχλημάτων και την δημιουργία φόβου ότι το άτομο πάσχει από κάποια ασθένεια.

Μάθετε περισσότερα

 

 

Αποχαιρετώντας την προηγούμενη χρονιά συνήθως κάνουμε μια ανασκόπηση, ζυγίζοντας όσο γίνονται τις καλές και τις δύσκολες στιγμές, καταλήγωντας έτσι αν ήταν μια «τυχερή» χρονιά για εμάς. Η επιθυμία να κερδίσουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα αντικατοπτρίζει την ανάγκη μας να είναι η ερχόμενη χρονιά ευνοϊκή για εμάς.

Μάθετε περισσότερα

 

 

Η διπολική διαταραχή ανήκει στην κατηγορία Διαταραχών της Διάθεσης σύμφωνα με την ταξινόμηση του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου για τις Ψυχικές Διαταραχές της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (DSM-IV) και χαρακτηρίζεται από δύο ακραίες συναισθηματικές διαθέσεις την έξαρση και την κατάθλιψη.

Μάθετε περισσότερα

 

 

Η πλειονότητα των ανθρώπων ταυτίζει την εγκυμοσύνη με την μητέρα και όχι άδικα εφόσον επιτελείται στο σώμα της. Είναι αυτή που κυοφορεί το έμβρυο για 9 μήνες, που νιώθει πρώτη την κίνησή του στην κοιλιά της, που φροντίζει τη διατροφή του μέσω της δικής της και έχει την αίσθηση ότι το γνωρίζει πριν ακόμη το κρατήσει στην αγκαλιά της. Ένα εξίσου όμως σημαντικό πρόσωπο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ο πατέρας.

Μάθετε περισσότερα

 

Γραφείο Αθήνας: Λ. Αλεξάνδρας 158Α (μετρό Αμπελόκηποι), Τ.Κ. 11471

Τηλέφωνο: 6978798298