Αποχαιρετώντας την προηγούμενη χρονιά συνήθως κάνουμε μια ανασκόπηση, ζυγίζοντας όσο γίνονται τις καλές και τις δύσκολες στιγμές, καταλήγωντας έτσι αν ήταν μια «τυχερή» χρονιά για εμάς. Η επιθυμία να κερδίσουμε το φλουρί στη βασιλόπιτα αντικατοπτρίζει την ανάγκη μας να είναι η ερχόμενη χρονιά ευνοϊκή για εμάς.

Μάθετε περισσότερα

 

 

Η διπολική διαταραχή ανήκει στην κατηγορία Διαταραχών της Διάθεσης σύμφωνα με την ταξινόμηση του Διαγνωστικού και Στατιστικού Εγχειριδίου για τις Ψυχικές Διαταραχές της Αμερικανικής Ψυχιατρικής Εταιρείας (DSM-IV) και χαρακτηρίζεται από δύο ακραίες συναισθηματικές διαθέσεις την έξαρση και την κατάθλιψη.

Μάθετε περισσότερα

 

 

Η πλειονότητα των ανθρώπων ταυτίζει την εγκυμοσύνη με την μητέρα και όχι άδικα εφόσον επιτελείται στο σώμα της. Είναι αυτή που κυοφορεί το έμβρυο για 9 μήνες, που νιώθει πρώτη την κίνησή του στην κοιλιά της, που φροντίζει τη διατροφή του μέσω της δικής της και έχει την αίσθηση ότι το γνωρίζει πριν ακόμη το κρατήσει στην αγκαλιά της. Ένα εξίσου όμως σημαντικό πρόσωπο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ο πατέρας.

Μάθετε περισσότερα

 

 

Οι διαφωνίες ανάμεσα σε δύο συντρόφους είναι πυκνές και συχνά άνευ σημασίας. Κάποιες φορές όμως το ζευγάρι διανύει μια περίοδο με πολύ ένταση, τσακωμούς, έλλειψη επικοινωνίας και κατανόησης. Το αποτέλεσμα είναι η σχέση να χάνει την ποιότητά της, οι σύντροφοι να νιώθουν αποξενωμένοι, ενίοτε εχθροί στο ίδιο σπίτι, να μην βρίσκονται σεξουαλικά ή ακόμη και να απατούν ο ένας τον άλλον.

Μάθετε περισσότερα

 

 

Πρόκειται για μια διαταραχή με ποσοστό εμφάνισης 2% ανεξαρτήτως φύλου που αρχίζει στην εφηβεία ή νωρίς στην ενήλικη ζωή, ενώ μπορεί  να εμφανιστεί και στην παιδική ηλικία. Το βασικό χαρακτηριστικό της (και κριτήριο διάγνωσης) είναι οι επαναλαμβανόμενοι ψυχαναγκασμοί ή/και καταναγκασμοί, που είναι αρκετά σοβαροί ώστε να προκαλούν υποκειμενική ενόχληση, να καταναλώνουν περισσότερο από μία  ώρα την ημέρα από τον προσωπικό χρόνο ή να προκαλούν σημαντική έκπτωση της λειτουργικότητάς του ατόμου.

Μάθετε περισσότερα

 

Γραφείο Αθήνας: Λ. Αλεξάνδρας 158Α (μετρό Αμπελόκηποι), Τ.Κ. 11471

Τηλέφωνο: 6978798298